خــــانه |  راهـنمای تـــارنما |  جستجو    
 
     
 
 

     تــــــــازه هـــــــا  
 
   رساله راه بهبودی
   کتاب پروفسور حسابی و دانش اتمی ایران
   بیست و هشتمین یادمان پروفسور حسابی
   ... مکاتبات پروفسور حسابی و آندره ژید
   فاطمه گله ...
   جناب مهندس غلامرضا سحاب - دوستان
   گزارش رونمایی از دیوان حافظ حسابی
   تور گردشگری منزل، موزه، کتابخانه ...
   بروشور موزه پروفسور حسابی
   خبرنامه روز جهانی موزه (بهار 97)
   تعیین ساعت ایران
   همایش یونسکو در بنیاد پروفسور حسابی
   فیلم های مصاحبه با پروفسور حسابی
   سخنرانی در سوگ درگذشت اینشتین
   بخشی از عضويت های استاد‎‎‎‌
   دیدگاهی بر تئوری پروفسور حسابی
   بزرگداشت سی صدمین سالگرد تولد نیوتن
   خرید زمین در کره مریخ
   تئوری استاد
   تزهای تقدیمی اساتید بزرگ به استاد ...
 
     پیــــــوندهــــــــــا 
 
   

   

   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
     
     
         
 

  نوروز 92

 
 
   
اندیشمند گرانقدر  

ایرانیان ، با پَهله (تمدن) هزاران و . . . . اروپاییان ، هزار ساله ؛ ما با سخن سعدی بزرگ :"زن خوب فرمان‎‎‎‌بر پارسا کند مرد درویش را پادشا" و فرانسویان با این پند ، که در پشت هر مرد کامکار ، یک زن شایسته قرار دارد ، و پروفسور حسابی : زندگی من ، وام‎‎‎‌دار ِدو زن می‎‎‎‌باشد : مادری ازخودگذشته و همسری نیک‎‎‎‌کردار ، آگاه و فداکار ؛ و آورده این دو پشتوانه : کامروایی این معلم فرزانه خستگی ناپذیر و رنج‎‎‎‌ کشیده برای کارآمدی در 3 پُشته کاری و فرهیختن 7 پشته (نسل) استاد و دانشجو و برپایی بسیاری از پایگاه‎‎‎‌های دانشی ، آموزشی ، فیاوری (صنعتی) ، فرهنگی و پژوهشی برای کشورمان و برای خود او : خانه‌یی ایمَن ، به یاوری این بانوی دانش‎‎‎‌آموخته حوزه‎‎‎‌های کربلا و نجف ، که با وجود چیرگی به زبان فرانسه ، نزد شوی خویش ؛ همواره از نگاهی به برگی از 75 سال دست‎‎‎‌نوشته‎‎‎‌های پروفسور با دوستان و دوستارانشان ، پرهیز داشتند ؛ از این گنجینه ، یک نَمویه آموزنده و دلگشا را ، به خجستگی سال نو ، پیش‎‎‎‌کش دیدگانتان می‎‎‎‌نماییم :
خانم لولا، اندیشمند تراز نخست فرانسوی ، از یک‎‎‎‌رنگ‎‎‎‌ترین همراهان و یاران بن‎‎‎‌ساله (قدیمی) ، در هنگامه اوژنِ (قتل) همسر فیزیکدان کامبوجی‎‎‎‌اش ، در آواری هراسناک از اندوه و بی‎‎‎‌پناهی ، در انگیزه نابودی خود ، با نوشتاری جان‎‎‎‌گیر، به کهن یاورش این چنین می‌نویسد : " با از دست دادن همه دل‎‎‎‌خواسته‎‎‎‌ها و کام‌های سالِگانی (زندگی)‎‎‎‌ام ، شوهرم ؛ دیگر هرگز نمی‌خواهم برایم بامدادی باشد ، تا به پرتوخورشیدی که سال‌ها برایش چکامه و ترانه می‎‎‎‌سرودم ، نگاهی بیندازم ! با این دلِ آزرده ، از فرسنگ‎‎‎‌ها دورتر ، تنها برای تو ‎‎‎‌گرامی‎‎‎‌ترین ، رازدارترین و نزدیکترین همدم دیرپایمان می‌نویسم : نه امید و آرزویی ، و نه آرمانی برای یک روز بیش‎‎‎‌تر و دمی افزون‎‎‎‌تر ! " ناله‏‌یی جان سوز و رو به خاموشی ، از روزنه خانه عشق فیزیکدان کامبوجی ، که می‎‎‎‌رود تا با گردباد پلیدی از جا کنده شود ! فرودی سهمناک ، که هیچ پند و اندرزی ، و هشدار و نهیبی ! نمی‌تواند جلودارش باشد !
پس توانی به پشتوانه ایزد می‎‎‎‌باید ، تا با آیینی از مهر ، نوش‎‎‎‌دارویی بسازد روان ‎‎‎‌بخش ، تا شاید ، گوهرِ زیست را ، بر دل زخم‎‎‎‌خورده آن یارِ تلخ‎‎‎‌کام ، باز نشاند . و آن نوش‌دارو ، در سخن نغز استاد : " از خاور زمین ، ایران زمین ، این سرزمین دور و از میان واژه‌های سوزناک نامه لولای گرانمهرمان ، آوای دِهشتناک برخورد کولابِ (موج) سهمگینی‎‎‎‌که ، دلِ ارزشمندترین آشنای سال‎‎‎‌های زندگیم را شکسته ، با چشم خواندم و با جان شنیدم ! شیوَشِ ترسناکی‎‎‎‌که از یک ‎‎‎‌سو ، کشتی توفان‎‎‎‌زده زندگی آن یار دیرین را ، به درون می‌کشد و از دیگر ‌سو ، دلهره و هراس را ، هم‎‎‎‌نشین روزها و شب‌های من کرده ، تا مرا ، به یک پرسش بزرگ برساند ! : که تنها ، پاسخ چنان بانوی اندیشمندی به آن ، می‌تواند برایمان فار و فانوسی بسازد رهایی‎‎‎‌بخش : در بهاران ، هنگامه شکفتن و شکوفایی‎‎‎‌ها و دلنشین‎‎‎‌ترین زمان سرسبزی‎‎‎‌ها ؛ به خواست یزدان ! ساقه‎‎‎‌یی ، از بوته‎‎‎‌یی ، جان می‎‎‎‌گیرد ، تا با رویش غنچه‏‎‎‎‌یی ، زیباترین گل هستی را ، ارمغان پهنه گیتی نموده ، روح و روان بلبلان ، نیوشندگان و دل‎‎‎‌های عاشق را برباید ! ولی در این تکاپوی فرخنده ، ناگاه ، ابری سیاه ، با آذرخشی سِتُرگ و رگباری مرگبار ، تمامی آرامش جان‎‎‎‌افزای بهاری را بر باد داده ، و همه تلاش‎‎‎‌ها و امیدواری‎‎‎‌های آن گل بی‎‎‎‌تا را ، پرپر می‌کند ، تا از آن شیدایی ، چیزی نماند . ولی پاسخ دل و دلدادگی ، به این پرسش دلبسته چه می‌باشد ؟! : آیا در بهار دگر ، آن بوته پَژمان ، با آهنگی تازه ، رویش ساقه‌یی و زایش غنچه‎‎‎‌یی نو ، زیباترین گل جهان را ، پیـش‎‎‎‌کش آفرینـش خواهد نمود ؟! و یا از آفریدگارش روی‌گردانیده و به حیاتش خاتمه خواهد داد ؟! و آیا پروردگارمان ، دیده به راه نیست ، که نهاد ما انسان‌ها نیز، همان سرشت گل باشد ؟ ! "
و بازتاب واژه‎‎‎‌های شگفتی‎‎‎‌آفرین معلم نکته‎‎‎‌سنج ما ، در پاسخ خانم لولا : " یک بار دیگر ، آن هم‎‎‎‌اندیش خداشناسم ، با هشدار راستینش ، واقعیـت گریز ناپذیرِ دِیـْنِ تمامی آفریده‌ها به هستی را ، بازگو نمود ! گوشزدی که مرا وا می‎‎‎‌دارد : تا از آفریدگارم ، روان بیدار شوهرم ، و از آن همدل خردمندم ، پوزش خواسته ؛ همانند یک گل ، برای همه گذر زندگانی ، رهرو فلسفه عشق و پیرو سپهرآفرین باشم ."
پس درود بر پارسی استادِ دین‎‎‎‌آییـنِ مهرافزای ما ، که در تیغه آن ناامیدی‌ها ، با تیزبینی ، به پشتوانه راز آفرینش ، به ‌چنان کامیابی دست یافت ، تا ما امروز بتوانیم ، از میان هزاران برگ از نگاشته‎‎‎‌های آموزنده او ، ریشه‌ سه‌گانه درخت عشق ، که همانا : محبت ، احترام و راستگویی است را بیابیم و این گوهر بی‌همتا را ، زیور شادباش نوروز باستانی خود نموده ، در یک داوریِ سپیدوَش (عادلانه) بسنجیم : که چنانچه استاد حسابی ، با آگاهی از پایستگی دوست دل‌آزرده خویش ، برای خودکشی ، او را تهدید به سقوط در قعر دوزخ می‎‎‎‌کردند ، آیا هرگز به چنین ره‎‎‎‌آورد پرشگونی می‌رسیدند ؟! پس دست در دست هم ؛ یکدلی ، سازگاری ، مهرورزی و ملایمت را ، پاسدارِ سرافرازی‎‎‎‌های ایران و ایمانمان بدانیم ! انشاءا...

نوروز 1392
 بنیاد پروفسور حسابی
 
 
   
   
         
     
■ زندگی نامه     ■ فرهنگی     ■ پژوهشی - صنعتی     ■ گالری    
                       
» شرح زندگی     » چاپ و انتشار     » تئوری استاد     » گالری عکس    
» خانواده     » موزه     » مکانیک و هیدرودینامیک     » گالری فیلم    
» فرهنگی، هنری     » کتابخانه     » هوش مصنوعی     » گالری پوستر    
» تحقیقات     » فرهنگ ایرانی     » فیزیک ذرات بنیادی و حرارت     » تور مجازی بنیاد    
» کتاب ها     » مراسم و سخنرانی ها     » الکترونیک و اپتیک          
» رساله ها، مقالات و سخنرانی ها     » جوایز                
» موسسات     » نشست های علمی – فرهنگی بنیاد     ■ زیست محیطی          
» خدمات و مشاغل     » رسانه ها                
» دوستان، همکاران، شاگردان           » سازمان ملل، ارتقاء زیست محیطی بنیاد          
» نشان ها و مدارک بین المللی     ■ تازه ها     » فعالیت های زیست محیطی          
» کنفرانس ها و عضویت ها           » نشست های زیست محیطی          
» جملات برجسته استاد     » تازه های تارنما     » نمایشگاه های زیست محیطی          
» بورس پروفسور حسابی         » فضای زیست محیطی بنیاد (عکس)          
 
         
  کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بنیاد پروفسور حسابی می باشد. 1395- 1348